Company Logo
slide 1 slide 2 slide 3
1216494
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
За весь час
84
149
711
3952
1216494

Ваш IP: 3.237.0.123
Сьгодні: 2024-03-29 12:03:43
Visitors Counter

3Оздоровчий комплекс після денного сну
( за методикою М.Єфименка )

Педагог вмикає уже знайому дітям легку, приємну мелодію, яка ненав’язливо входить у свідомість малюків, полегшує їхнє прокидання.

На прокидання (повільне, для кожного – індивідуальне) можна дати близько 10-12 хв.

Гімнастику пробудження слід починати лише після того, як усі вже вийшли зі стану сну. Подушки і ковдри прибирають або складають так, щоб не заважали рухам дітей. Музику вмикають голосніше, але не дуже гучно. Вихователь стає так, щоб було видно всім. Комплекс потрібно виконувати у повільному, спокійному, плавному темпі так, ніби „мажемо полотно пензлем”.

Триває гімнастика 8-10 хв. із поступовою активізацією життєвого та емоційного тонусу. Кількість вправ може бути від 4-5 до 6-8.

Комплекси гімнастики мають проводитися у театральній формі. Для цього обирають гру, наприклад „Сонечко”, яку поступово ускладнюють. Але тема залишається та сама: початок нового дня, сонечко сходить, світ оживає… І так за кожним комплексом – їх розвиток і ускладнення у перспективі мають нагадувати захоплюючий фільм, де діють одні й ті самі персонажі, а сюжет постійно змінюється.

Так „ліжкову” гімнастику корисно поєднувати з повітряними за гартувальними процедурами, а саме: з вправами на попередження плоскостопості та дихальними вправами. Для цього діти виходять у групову кімнату, спочатку в шкарпетках та піжамах, потім босоніж. Потім повертаються у спальню, пробігаючи „доріжку здоров'я” і знову повертаються в групу через цю доріжку. До 4-5 разів переходять зі спальні до групи. Останній раз діти залишаються у групі і роблять 3-4 хв. дихальні вправи (дві – три по 3-4 рази). Потім заходять до спальні і одягаються.




Powered & Designed by SVS®.