Company Logo
slide 1 slide 2 slide 3
874751
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
За весь час
226
290
936
4433
874751

Ваш IP: 54.234.13.175
Сьгодні: 2018-11-21 11:56:05
Visitors Counter

Пам’ятка для батьків

Як запобігти харчовим отруєнням

Щоб запобігти інфекційним захворюванням та харчовим отруєнням, дотримуйтесь таких простих правил:

- ретельно мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими;

- прищеплюйте дитині любов до чистоти. Привчайте її мити руки з милом перед вживанням їжі, після відвідування туалету, повернення з прогулянки;

- мийте руки з милом перед приготуванням їжі;

- не зберігайте разом продукти, що їдять сирими, і ті, що підлягають кулінарній обробці;

- ніколи не кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де побували овочі, фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно чистим;

- дбайте про те, щоб їжа для дитини була щойно приготованою, свіжою. Не готуйте їжу «із запасом»;

- не купуйте продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами зберігання, пошкодженою упаковкою. Дотримуйтесь умов та строків зберігання продукту, зазначених на його упаковці;

- не купуйте продукти харчування на стихійних базарах. Ви маєте право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продуктів;

- не вживайте незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути старі або зіпсовані гриби. Не готуйте страви з грибів дітям;

- не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують зберігання у холоді);

- не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, незнайомих підземних джерел тощо.




Powered & Designed by SVS®.